Werkwijze

Wat is gellak

Gellak wordt ook wel gel nagellak, gel polish of soak off gel genoemd. Het combineert de eigenschappen van gel en nagellak. Gellak is er in heel veel verschillende kleuren.

De nagels zien er tot twee weken fantastisch uit. Soms ook wel langer, mede afhankelijk van hoe hard de nagels groeien. Daarna moet de gellak volledig verwijderdt worden en kan er een nieuwe set geplaatst worden. Gellak bladdert niet, en het geeft de nagels een extra stevigheid. Scheuren en afbreken wordt hierdoor geminimaliseerd. Het is een ideaal product voor mensen die geen verlengde kunstnagel willen, maar wel mooi verzorgde nagels voor een langere periode.

Ook is de gellak geschikt voor de cosmetische voetverzorging, voor als leuk kleurtje op de tenen.

Wat is acryl

Acryl is een mengsel van poeder en vloeistof wat samen hecht tot een kneedbaar bolletje. Met een penseeltje wordt dit acryl bolletje op de nagel in de juiste vorm geboetseerd. Door blootstelling aan de buitenlucht hardt de acryl vanzelf uit. Dankzij de sterke structuur zijn acrylnagels zeer geschikt voor het creëren van mooie dunne nagels.

Acryl nagels kunnen heel basic maar over acryl nagels kan weer gellak gezet worden, waardoor de keuze van kleuren weer eindeloos is.

Acrylnagels blijven 2 tot 4 weken mooi, dan moeten ze opgevult worden. Hierbij halen we een deel van de acryl weg, en plaatsen we weer nieuw product.

Wat is gel

Bij Gelnagels wordt er een laagje gel aangebracht op de nagels welke gevoelig is voor UV (ultra violet) licht. Bij deze methode wordt er een UV lamp gebruikt. De gelnagel is altijd opgebouwd uit meerdere lagen die ieder weer moeten uitharden onder de lamp.

Met gelnagels is het mogelijk om de eigen nagel langer te maken dan dat hij is. Ideaal als je van jezelf korte nagels hebt. De gel is er in verschillende kleuren maar ook in een transparante kleurloze gel. Hierdoor zie je bijna niet dat je nagels niet van jezelf zijn.

Net als bij acryl kan er over de gelnagels weer gellak gezet worden. Waardoor de keuze van kleuren weer eideloos wordt.