Body sugaring

Ontharen met suikerpasta

Body sugaring is van oudsher de manier van ontharen die werd toegepast door de oude Egyptenaren. Zij gebruikten deze methode niet voor cosmetische zaken maar verwijderde op zachtste wijze lastige haartjes over het hele lichaam. Zij wisten toen al, meer dan 5000 jaar geleden, van de verzorgende en antiseptische eigenschappen van suiker.
Veel later, ten tijde van oorlog, wanneer de medicijnen schaars waren, werd suiker ingezet om wonden te helen en om te desinfecteren. Door de moderne en technologische verder ontwikkeling van de suikerpasta, is het nu mogelijk deze voor de meest uiteenlopende toepassingen in te zetten, zoals bijvoorbeeld bij de behandeling van acne en cellulitis tot aan perfecte ontharing..Body sugaring is ontharen met behulp van een suikerpasta ook wel suikerhars genoemd. “Sukar” Sugaring is een zachte, veilige, effectieve, alternatieve en natuurlijke methode van ontharen. Er worden geen ontharingsstrips gebruikt, zoals bij harsen. Het haar wordt verwijderd bij de wortel en komt zachter terug. Dat betekent dat de haarfollikel, na regelmatig ontharen, na verloop van tijd gaat krimpen. Bij regelmatig ontharen is het minder pijnlijk en de restanten hoef je alleen maar af te wassen met lauw water of weg te vegen met een vochtig doekje.

Voordelen van body sugaring

De body sugaring methode is 100% natuurlijk en geschikt voor elk huidtype en kan op alle delen van het lichaam, billen, benen, bikinilijn, buik, rug, borst, oksels, armen en gelaat, worden toegepast. De temperatuur van de body sugar pasta staat gelijk aan de lichaamstemperatuur, dus anders dan bij harsen is er geen kans op verbrandingen van de huid. Suikerhars of suikerpasta maakt de huid zachter en er treden geen beschadigingen en/of allergische reacties van de huid op. In tegenstelling tot het harsen wordt body sugaring als minder pijnlijk ervaren. Naast het ontharen heeft de suikerpasta ook een pelende werking wat weer ten goede komt van de huid u kunt de behandeling zelfs al na na drie weken herhalen.

Nadelen van body sugaring

Body sugaring kent niet of nauwelijks nadelen. Het is echter wel mogelijk dat na een body sugaring behandeling de huid soms geïrriteerd en een beetje rood kan zijn. Dit zal normaliter ongeveer binnen 24-48 uur verdwijnen. Het wordt dan ook aangeraden om de huid na een body sugaring behandeling in te smeren met een vochtinbrengende crème, lotion of bodymilk. Voor de rest zijn er wel een aantal zaken waar u rekening mee moet houden na een behandeling.