Wenkbrauw styling

Wenkbrauwen bepalen voor een groot deel de uitdrukking van je gezicht. Het is een echte eye catcher. Mooie donkere wenkbrauwen laten je gezicht spreken en dat willen we allemaal wel. Maar niet iedereen heeft van zich zelf volle donkere wenkbrauwen. Voor mensen met lichte en dunne haartjes is het verven met henna van de wenkbrauwen een oplossing. Heeft u al een volle wenkbrauw maar licht is het verven een goede optie. Voordat Styling Salon Karin start met de wenkbrauw behandeling, worden de wenkbrauwen uitgetekend. Dan zal er eerst gekeken worden of u tevreden bent met het uitgetekende resultaat. Als dit blijkt te zijn zal de behandeling starten met het epileren van de wenkbrauwen en vervolgens het verven van de wenkbrauwen. Aan het eind van de behandeling krijgt u tips mee naar huis om uw wenkbrauwen zo lang mogelijk mooi te houden.

Verven

Bij het verven van de haartjes van de wenkbrauwen is het belangrijk dat kleur van de verf wordt afgestemd op de huidskleur en de haarkleur. In de meeste gevallen wordt bruine verf toegepast of wordt een kleur gemengd om het gewenste resultaat te behalen. Als de verf wordt aangebracht blijft het enkele minuten zitten waarna het overtollige verf verwijderd wordt. De verf is in die tijd in de haartjes getrokken en zal uw wenkbrauwen weer laten spreken. De kleur van de wenkbrauwen zal de eerste twee dagen na het verven wat donkerder zijn dan u misschien verwacht had. Dit is echter normaal. Binnen twee dagen hebben uw wenkbrauwen de gewenste kleur.

Henna


Hierbij hoeft u voor ongeveer 2 weken uw wenkbrauwen niet bij te tekenen. De henna kleurt namelijk de huid en de haren. De haren blijven ongeveer 5 weken gekleurd, maar de henna blijft voor ongeveer 2 weken op de huid zitten. Doordat onze huidschilfers loslaten kan het per persoon verschillen hoe snel de henna eraf gaat. Styling Salon Karin adviseert dan ook voorzichtig om te gaan met de wenkbrauwen en er niet te hard met een handdoek overheen te wrijven en geen reinigingsproducten te gebruiken op de wenkbrauwen.

Hoe lang blijft het zitten?


De haartjes van uw wenkbrauwen groeien in zogenaamde groeifasen. Nieuwe haartjes blijven ongeveer een maand blijven zitten voordat zij uitvallen en vervangen worden door nieuwe. Afhankelijk van de fase waarin een haartje zich bevindt, zal deze eerder of later uitvallen. Dat betekent dat de kleur van de geverfde wenkbrauwen langzaamaan zal verdwijnen en na ongeveer 6 weken geheel verdwenen is.

Invloeden op de kleur


Het verkleuren naar de oorspronkelijke kleur wordt versneld door invloeden van de zon en het zwemmen in chloorwater. Hiermee kan de kleur in de zomer wat sneller vervagen dan in de winter.